torstai 8. maaliskuuta 2012

Twinklen Rockefeller Sweater


Joskus valmistuu jotain äidillekin. Tämä ikuisuusprojekti sai alkunsa jo viime talvena - siis yli vuosi sitten. Mutta nyt se on vihdoin ja viimein valmis! Saanko esitellä: Rockefeller Sweater ihanasta Wenlan Chian neulekirjasta Twinkle's big city knits. Kirjassa on upeita, muhkeilla langoilla ja paksuilla puikoilla toteutettavia neuleita. Viimeistään tämän projektin kohdalla tajusin, että paksut puikot ja langat ovat se mun juttu: saan joskus jotain valmiiksikin..! Itselläni neulominen on kausittaista ja moni työ jää alkuinnostuksen jälkeen kesken. Isoilla puikoilla neulottaessa tulee nopeasti valmista - jollei tarvitse esimerkiksi purkaa kaulusta kahteen kertaan, kuten tämän takin kanssa kävi.. Ainoa ongelma on viimeistely: mitä vähemmän ompelemista vaativia saumoja, sen parempi. Tässäkin pyrin saamaan kasaamishommat minimiin neulomalla hihat pyörönä magic loop -tekniikalla. Myös etu- ja takakappaleet neulottiin yhtenäisenä, joten vain hihat piti istuttaa. Hihat pääsivät paikoilleen "jo" pari kuukautta sitten, mutta puiset napit sain hankittua vasta viikko sitten.Ihanan pehmoinen ja lämmin neule on Araucanian ylellistä luonnonväristä Azapa-lankaa (merinoa, alpakkaa ja silkkiä), jota ostin aikanaan Englannin e-baysta. Mallia muokkasin alkuperäisestä: koska  käyttämäni lanka on Twinklen omaa Soft Chunky -merinoa ohuempaa, neuloin muistaakseni 9-10mm puikoilla (ohjeen 12,5 ja 15 sijaan). Jätin taskut pois ja tein nurjan tilalle sileää neuletta. Lopputulos on siis melko erilainen kuin alkuperäinen malli, mutta kyllä tämä esikuvaansa muistuttaa - ja istuu hyvin! Täytyy sanoa, että olen kyllä aika tyytyväinen itseeni.

10 kommenttia:

 1. Siis WOW!! Ihan älyttömän hieno! Oot taitava! Mulla on silmät edelleen lautasen kokoiset, on niin huikee :)

  VastaaPoista
 2. Ihan huippuhuippu upeanhieno! Mä en ymmärrä neulomisesta hölkäsen pölähdystä joten kaikki kunnia niille jotka osaavat sen homman..vissiin vieläkin on kouluaikojen villasukat kesken :D

  VastaaPoista
 3. Upea ja käy klassisena mallina vielä pitkään. Kyllä sinä sitten osaat!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaunis kaikille! Onneksi malli on tosiaan aika ikuinen, niin ei haittaa, vaikka valmistumisessa vähän kestikin.. ;)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihastuttava neuletakki ja söpöt napit!

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno! Ja hatunnosto, kun olet jaksanut neuloa suuren työn valmiiksi :) Itselläni olisi varmasti jäänyt jo kesken..

  VastaaPoista
 7. Kiitos Hanna ja Nuksu! Puiset napit sopivat minusta kivasti luonnonvalkoiseen neuleeseen ja löytyivät ihan paikallisesta nappikaupasta. Täytyy myöntää, että tämän projektin jälkeen ei ole vielä kauheasti houkutellut tarttua puikkoihin.. ;)

  VastaaPoista
 8. Tosi nätti villatakki! Mulla olikin jäänyt sun blogi vallan huomaamatta, mut nyt on lukulistalla. :D

  VastaaPoista
 9. Hei siitähän tuli todella kaunis! Ja kauluskin istuu nätisti. Tykkään :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista - sana on vapaa!