torstai 15. maaliskuuta 2012

Satumainen kesätunika 1-2-3

Sain kangasvaihdossa palan Nanson "satukaupunki" eli Kannan sola -trikoota jo viime vuoden puolella. Kangas ilmaisi heti halunsa päätyä kesäiseen tunikaan. Ja nyt oli aika ommella se. Kaavaksi olin ajatellut Ottobren (1/09) Kukkopilli-raglantoppia hieman muokattuna, mutta valitettavasti pala oli sen verran nafti, ettei kangas riittänyt ihan niin liehuhelmaiseen ja -hihaiseen malliin. Päädyin lopulta käyttämään mallin pohjana Dreamland-tunikaa (4/11), tosin pääntien toteutin ompelemalla kujan kuminauhalle (framilon-rypytyksen ja kanttauksen sijaan). Hihansuut ja helman huolittelin kolmilankaisella rullapäärmeellä - tulipa vihdoin opeteltua senkin käyttö kunnolla.


Samalla tämä tunika toimii ensimmäisenä osana Kajan maaliskuiseen 1-2-3 haasteeseen, jossa tarkoitus on haastaa itsensä ompelun saralla. Ensin ommellaan jotain tuttua ja itselle helppoa - minun tapauksessani tämä tunika. Toisessa vaiheessa harjoitellaan jotain sellaista, minkä kokee vaikeaksi tai mitä ei ole aiemmin tehnyt. Itse aion treenata vetoketjua ja napinläpiä. Viimeisenä toteutetaan vaate, jonka tekemiseen käytetään toisessa vaiheessa opeteltuja taitoja JA joka sopii yhteen ensimmäisen projektin kanssa. Minulla on kaapissa odottamassa omista farkuista leikatut housukappaleet, joista olisi pitänyt saada aikaan neidille farmarit, mutten vielä ole uskaltanut käydä projektin kimppuun. Nyt on ainakin hyvä syy haastaa itsensä ja oppia uutta - lähtekää tekin mukaan! =)

4 kommenttia:

 1. Hieno tunika! Mä meinasin joskus tilata tuota kangasta omaan toppiin,mutta se sitte jäi... Olis melkein pitänyt. On niin kiva kuosi! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tästä olis tosiaan voinut hyvin tehdä itsellekin jotain. Täytyy pitää simlät auki, jos vaikka jossain kävelis vielä vastaan.. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tunika! Meidän prinsessa 2v näki myös ja tuumi "ykkää" =) Täytyy varmaan myös hänelle ommella jotakin saman tyylistä kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti - palkitsevinta ompelemisessa onkin just se, kun valmiit tuotokset ovat mieleisiä saajalleen ja pääsevät käyttöön! Eli ei muuta kun kesätunikaa suunnittelemaan! =)

   Poista

Kiitos kommenteista - sana on vapaa!