lauantai 12. marraskuuta 2011

Syksyn ompelussatoa

Tässä muutamia kuvia syksyn aikana valmistuneista ompeluksista.


Ensimmäisenä pitkähihainen singoalla-tunika/mekko koossa 92cm Ikasyriltä tilatusta ihanan pehmeästä norsubambusta. Kaava Suuri Käsityö-lehdestä 1/2009 pienin muutoksin (etuosan laskokset jätetty pois ja hihat pidennetty). Kangas on ihanan pehmoista, mutta melko lurua bambu-puuvillainterlockia. Saa nähdä, miten käyttäytyy pesuissa..


Minnie-liivimekko (Ottobre 6/2010) hauskasta apinavelourista (ostopaikkana Royal-tuote). Helmaan kokeilin rullapäärmettä, mutta en ole ihan varma tuliko sellainen kuin piti koska ei ollut mitään vertailukohtaa.

Ongelmana on nimittäin ohjekirjan puute: tilasin Bernina 700D-saumurini Virosta ja mukana tuli vain eestin- ja venäjänkielinen ohjekirja enkä valitettavasti osaa kumpaakaan, joten olen vähän pimennossa joidenkin koneen ominaisuuksien suhteen. Jos joltakulta löytyy kyseisen malliston (700D tai 800DL) kone ja haluaa tarjota apuaan, ilmoittautukaa ihmeessä - olen valmis tekemään vaihtokauppoja suomenkielisistä ohjeista! ;)


Tunika ja leggari -setti koossa 86/92. Värikäs Peukalo-Liisa jersey (Ikasyr) sai parikseen lämpimänkeltaista, ohutta trikoota Jätti-Rätistä. Tunikan kaavana Ottobren Papana (muokattuna) ja legginsit SK 1/09, tykkään kyseisestä kaavasta kovasti. Sopii hyvin meidän hoikalle neidolle ilman suurempia muokkauksia. Kanttaukset/resorit tein mustalla, tuli aika räväkkä yhdistelmä. Tämä setti on ollut jo aika paljon käytössäkin ja ihan hyvänä on pysynyt.


Peruspaita Punahilkasta (Ikasyriltä tämäkin), lisänä Metsolasta tilattu keltainen interlock. Kaavan pohjana Ottobren Pinaatti-pusero 1/2010, "tuplahihat" oma lisäys. Tässä laitoin pääntielle interlockia, hyvin toimii.


Ja jottei postaus jäisi täysin "persoonattomaksi", tässä vielä yksi kuva vaatteista in action. Lökäpökät keltaisesta retropallovelourista ja kuva loppukesältä (kuten ehkä valosta ja vaatteiden vähyydestä voi päätellä). Kaavana Ottobren Vilkas-velourhousut ja punainen joustofroteepusero Metsola.

Jatkan kuvapostauksia taas myöhemmin. Muutama aiemmin ommeltu vaate on vielä kuvaamatta ja aika monta "raakiletta" odottaa valmistumistaan..

Hyvää isänpäiväviikonlopun jatkoa kaikille! 

2 kommenttia:

Kiitos kommenteista - sana on vapaa!