tiistai 20. marraskuuta 2012

Arvontatulos ja bambimekko

Ensin tietysti tärkein eli 1-vuotisarvonnan tulos. Kiitos kaikille osallistujille, eilen suoritetulla perinteisellä lappuarvonnalla voittajiksi valikoituivat:

1. jatta kommentillaan: "Onnea vuosikkaalle:D Kahdella arvalla ja molemmille palkinnoille löytyisi käyttöä, mikäli onnetar on suosiollinen :)"

ja

2. Nuksu kommentilla: "Mukana kakkospalkinnon arvonnassa!"

Jatalle lähtee siis Pipo ja huivi -setti ja Nuksu on onnekas ylläripussukan voittaja! Laittakaahan molemmat viestiä osoitteeseen emvill83@gmail.com, niin saadaan palkinnot työn alle ja matkaan..! :)Marraskuun hämärään valmistui kesäisen pirtsakka mekko Metsolan keltaisesta bambitrikoosta. Tyttö on muutaman kerran pyytänyt aamulla päälleen "mekkoa", mutta pitkähihaisia on tullut tehtyä viime aikoina lähinnä paita- tai tunikapituudessa, joten ei muuta kuin vastaamaan nuoren neidin pyyntöön. Kaavaksi valikoitui uusimman Ottobren Talvikki, jota muokkasin omaan käyttöön sopivaksi: otin leveyden tähän 98/104cm mekkoon koosta 86cm ja kavensin vielä leikatessa taitteelta sekä tietysti lisäsin reilusti pituutta sekä helmaan että hihoihin, jotka näyttivät alkuperäisessä mallissa melko nafteilta. Lisäksi päädyin laittamaan helmaan framilon-rypytyksen kanttauksen alle, jolloin mekosta tuli pussimainen. Alunperin suunnittelin laittavani keltaiset kanttaukset, mutta mekkoa ommellessani tulin siihen tulokseen, että se vaatii pienen piristysruiskeen räväkänväristen kanttien muodossa. Valitsemani vadelmanpunainen sopii mielestäni kivasti ja lopputulos on kaiken kaikkiaan onnistunut.

Hihat pussittavat kivasti ja raitatrikoo sopii hienosti yhteen bambien kanssa.  Uusi kaavakokeilu osoittautui siis käyttökelpoiseksi, mutta kannattaa tosiaan huomioida, että alkuperäinen (velourille suunniteltu) kaava  kuuluu sarjaan "leveä vauvamalli". Kuten sovituskuvasta näkee, helma on kavennuksen jälkeenkin varsin reilu ja pituutta on runsaasti, joten mekon käyttöaika tulee toivottavasti olemaan pitkä. 

4 kommenttia:

 1. Onnea voittajille. Voi kun ihana bambimekko <3

  VastaaPoista
 2. Jippii...Kiitoksia onnettarelle :D
  Ihastuttava mekko. Itse pohdin tuon Talvikin tekemistä joten kiitokset sain kavennusvinkin sinulta suoraan kaavaan. Ei tartte turhaa kankaita leikellä.

  VastaaPoista
 3. Hauskasti ilmaistu tuo "leveä vauvamalli" :D kiva ompelus!

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko ja kivan kesäinen! :) Ja voi miten kiva juttu, viime aikoina niin moneen arvontaan osallistunut ja aina mennyt ohi, mutta nyt kiireesti laittamaan sähköpostia! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista - sana on vapaa!