sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Tallinnan tuliaiset

Teimme tänä viikonloppuna kuuden hengen voimin paikallisen "ompeluseuran" risteilyreissun Tallinnaan. Matkaan lähdettiin perjantai-iltana Viking XPRS-laivalla. Illalla vähän irroteltiin, kun kerrankin päästiin matkaan ilman lapsia ja miehiä. Aamulla vastassa oli tuhottoman aikainen herätys ja maihinnousu Tallinnaan. Emme onnistuneet löytämään lauantaiaamuna kello seitsemältä yhtään avointa kahvilaa, joten lähdimme tallustamaan käsityöihmisten keskuudessa legendaariseen maineeseen nousseen Karnaluks-tukun suuntaan. Aamupalatarpeet saimme sitten ostettua paikallisesta ruokakaupasta ja pidimme pienen piknikin ennen kauppoihin ryntäämistä. Keli oli onneksi mitä suosiollisin: sopivan lämmin ja puolipilvinen ilma mahdollisti kiireettömän kuljeskelun ympäri kaupunkia. Näin jälkikäteen täytyy todeta, että jaloista kyllä huomaa, että on käyty..!Ja sitten niihin tärkeimpiin eli tuliaisiin. Karnaluks on tunnetusti oikea ompelutarvikkeiden paratiisi ja sieltä olisi voinut ostaa kassikaupalla lankoja, neuloja, vetskareita, nauhoja ja silityskuvia. Olin kuitenkin tehnyt etukäteen ostoslistan ja pyrin pitäytymään vain oikeasti tarpeellisissa tavaroissa. Ehdottomasti onnellisin olen uusista kangassaksistani, sillä tähän mennessä olen leikellyt kankaita ihan tavallisilla Fiskarsin yleissaksilla. Nuo saksalaiset Finnyt kuuluvat olevan kehutut ja päihittävät varmasti aiemmat pelivälineeni! Hintaa tuolla setillä oli vain vajaa 16e eli siinäkin mielessä oli varsin onnistunut ostos (Suomessa vastaava setti erikoistarjouksessa Ompelijanmaailmassa 20e + postikulut). Lisäksi Karnaluksista tarttui matkaan Organin neuloja (n.2e per paketti), pari välttämättömintä rullaa saumuri- ja ompelukonelankoja sekä muutama silityskuva. Tuolle ihanalle Nalle Puhin päälle on jo sijoituspaikka tiedossa - sen näette toivottavasti valmiissa vaatteessa viimeistään alkusyksystä..! 

Karnaluksin jälkeen siirryimme samassa Valge Maja -nimisessä rakennuksessa sijaitsevaan Abakhan -käsityöliikkeeseen. Suuri kangaskauppa, joskaan ei kooltaan yhtä valtava kuin Karnaluks. Täältä löytyi sitten niitä kankaitakin (Karnaluksissa oli kyllä pieni valikoima puuvilloja ja pellavia, mutta niille ei tällä kertaa ollut tarvetta). Ihana jätskikangas on II-laatuista interlock-trikoota (reunoissa värivirhettä) ja vihreä-valkoraidallinen ihanan tuntuista neulosta, molemmat palalaarista 12e/kg. Lisäksi Abakhanin nappihylly oli täynnä ihanuuksia, joista matkaani tarttuivat vain nuo suloiset leppikset (n.1e/kpl). Myös nauhoja oli kohtalainen valikoima ja tuota mainiota pyykkinarukuviota nappasin mukaan kaksi metrin pätkää. Kaiken kaikkiaan olen oikein tyytyväinen ostoksiini ja pysyin kuin pysyinkin alkuperäisessä budjetissani..! :)

Nyt ei muuta kuin uusia ompeluksia kehiin - muutama kiva juttu on jo syntynytkin, toivottavasti ehdin bloggaamaan myös niistä lähiaikoina! 

Hyvää alkavaa juhannusviikkoa kaikille!

PS. Kiitos Jennille mainiosta Tallinnan käsityökauppojen listauksesta, jonka pohjalta reissu suunniteltiin!

6 kommenttia:

 1. Oikeesti en tiedä, miten ite pystyisin pitäytymään rajatuissa ostoksissa. 11 vuotta sitten olin miehen kanssa ja silloinkin oli hyvä, että oli mies kantamassa nyssyköitä ;D Mä kerään aina rahaa tuollaisia tilaisuuksia varten sinnikkäästi, kun tiedän, että meen ihan sekaisin. Siksi mulle paras ehkäisykeino on jättää reissu kokonaan väliin, jos ei ole mitään ihan akuuttia pulaa :D Mulla on muuten sama saksipaketti ja on mun lempparit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän tuolta olis tosiaan voinut ostaa vaikka mitä! Rahan lisäksi rajoitteena oli kuitenkin paino eli kaikki piti roudata itse omin kätösin.. ;) Lisäksi siellä Karnaluksilla oli niin paljon sitä tavaraa, että esimerkiksi lankoja en sitten osannut ostaa juuri yhtään: mahdoton valita oikeaa väriä ja laatua miljoonasta aiemmin itselle tuntemattomasta merkistä..!? Kiva kuulla, että sakset ovat tosiaan maineensa veroiset!

   Poista
 2. Oho, kiva että mun listauksesta on ollut apua teidän reissua järjestettäessä! =D
  Toi jätski kangas on ihanaa <3 toivottavasti sitä on jäljellä vielä muutaman viikon päästä kun pääsen ite siellä käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tosi hyödyllinen postaus kyllä! Jätskikangas oli kyllä hyvä löytö, tyttökin tykkäsi. Harmi vaan, että sitä löytyi tasan tuo yksi pätkä palalaarista eli nähtäväksi, jäikö sitä vielä johonkin jemmaan.. Hauskaa reissua joka tapauksessa, eiköhän sieltä löydy roppakaupalla ihanuuksia sullekin! :)

   Poista
 3. kivaa, että reissu oli kaikin puolin onnistunut! hauska tuo jätskikangas :)
  H.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista - sana on vapaa!