perjantai 3. helmikuuta 2012

Kankaita ja kankaattomuutta

Viime aikoina on tullut osallistuttua useampaan kimppatilaukseen, joten uusia kankaita on nyt mukavasti.


Nämä ihanuudet kotiutuivat vihdoin JNY Designilta Ruotsista. Tein kimppatilauksen neljä viikkoa sitten. Ensimmäinen lähetys saapui kaksi viikkoa maksun jälkeen, mutta siitä puuttui olennaisin eli juurikin kuvan salainen paketti. Se oli jostain kumman syystä jäänyt vahingossa pois toimituksesta. Onneksi asiakaspalvelu sähköpostitse oli nopeaa ja ystävällistä. Jenny lupasi lähettää paketin pikaisesti ja latasi lastin hieman normaalia raskaammaksi eli saimme hyvitystä viivästyksestä. Loppujen lopuksi tilauksesta jäi hyvä mieli, sen verran hyvää asiakaspalvelua sain! Ja itse kankaat ovat tietysti ihania, trikoota kaikki (en hoksannut, että velouria olisi voinut erikseen toivoa pakettiin mukaan). II-laatuahan näissä oli aika paljon (epätarkkuutta kuviokohdistuksessa yms.), mutta kaikkia kankaita käyttökelpoiset palat, joten minä ja kaverini olemme tyytyväisiä! Yksin en tätä(kään) pakettia raaskinut ostaa, mutta sain kuitenkin ison läjän kankaita: kahta tähteä, molempia pilviä, maatilaa, sydämiä ja violettia interlock-trikoota.


Tämä sydän-, pallo- ja tähtitrikoita sisältänyt salainen trikoopaketti saapui Saksasta Michas Stoffeckelta. Omaan käyttöön näistä jäi palat turkoosia sydäntä, pinkkiä kruunua, vaaleanpunaista tähteä ja punaisia pikkusydämiä. Mitään tarkkaa suunnitelmaa kankaiden varalle ei vielä ole, mutta tytön päiväkodissa on parhaillaan prinssi- ja prinsessateema, joten kruunuista voisi yrittää keksiä jotain kivaa sitä silmällä pitäen. Turkoosi sydänkangas päässee todennäköisesti jossain vaiheessa kesäiseksi tunikaksi..

Myös Metsolan alesta oli "pakko" tilata muutamaa kangasta, joita tosin en saanut vielä kuvaan. Näiden viimeaikaisten ostosten johdosta kangasvarastoni ovat kasvaneet kohisten, joten nyt onkin hyvä aika ottaa haaste vastaan ja osallistua kankaattomaan kuukauteen! Olin jo aiemmin päättänyt, että kierrän kangaskaupat (myös virtuaaliset) tässä kuussa mahdollisimman kaukaa, mutta fb:n ompeluelämää -ryhmän innoittamana osallistun lakkoon ihan virallisesti. Idea lakkoiluun syntyi Kaja & lilla krax -blogista, jossa jaetaan kuun lopussa myös palkintoja parhaiten suoriutuneille. Tarkoituksena on siis tuhota omia olemassa olevia kangasvarastojaan ja kieltäytyä uusien kankaiden ostamisesta. Pakolliset hankinnat vaatteiden valmiiksi saattamiseen (esim. vetoketjut yms.) sallitaan, mutta nekin tulee tilittää tarkasti. ;) Kajan blogissa ja oe-ryhmässä jaetaan myös hyviä vinkkejä siitä, mitä kaikkea pientä ja kivaa voi kuukauden aikana toteuttaa. Haastan kaikki muutkin kangashamsterit kankaattomaan kuukauteen!


Lopuksi vielä kuva omista tämänhetkisistä joustavien kankaiden pinoistani. Määrä on aika kohtuullinen monen muun hamstraajan valtaviin varastoihin verrattuna, mutta omalla mittapuullani kankaita on kiitettävästi. Kuvasta puuttuvat siis vielä Metsolan tulossa olevat kankaat (yht. vähän yli metri velouria ja joustista) sekä jo leikkuupöydälle päässeet palat, joista toivottavasti valmistuu lähiaikoina jotain kivaa omalle tytölle.

Eli nyt ei muuta kuin toivo(te)taan hyviä ja mahdollisimman tuottoisia ompeluhetkiä!

6 kommenttia:

 1. Oi ihania kankaita :) itse kunkin olisi varmaan syytä kiertää jonkinaikaa kangaskaupat kaukaa. Odottelen mitähän kaikkea ihanaa näistä tulee.

  VastaaPoista
 2. Oi ihanaa, sulla on tota moniväristä raitaa ja keltasta pilveä + kaikkia muita ihania kankaita :) Joo ja itse kunkin on tarkotus yrittää pysytellä erossa kangaskaupoista ainakin tämä kuukausi..

  VastaaPoista
 3. Toi raidallinen on kyllä niin ihanaa..Kankaiden hhalimisen ja koneella roikkumisen sijasta vois tosiaan alkaa katsella olemassaolevia kankaita vähän sillä silmällä ja miettiä mitä ihanaa niistä tekis. Voisin itsekin ehkä innostua ottamaan kuvan ja inspiroitua :)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Miten Kajan haasteeseen osaisi mittailla kulutustaan... Hmm..

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista, noi kankaat on kyllä itselle mieluisia ja mun tahdilla tekemistä riittää varmasti koko kuukaudeksi.

  Kulutusta ajattelin mitata ihan valmistuneilla vaatteilla tai muilla ompeluksilla. Jos oikein tarkka haluaa olla, pinon voisi punnita nyt ja uudelleen sitten kuun lopuksi, niin saisi kulutuksen ihan grammalleen..! ;)

  VastaaPoista
 6. Mukava kasa kauniita kankaita :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista - sana on vapaa!