maanantai 2. heinäkuuta 2012

Onnistunut ikuisuusprojekti


Vihdoin nämä farkut ovat valmiit - ja kylläpä olenkin harvinaisen ylpeä lopputuloksesta! Leikkasin omista, paikoitellen jo kauhtuneista suosikkifarkuista Ottobren Slim leg (6/2011) kaavan pohjalta housukappaleet jo alkuvuoden pakkasilla, mutta hankalan oloiset ohjeet ja inspiraation puute johtivat projektin hautautumiseen. Kesän kynnyksellä sain vihdoin ja viimein puhtia työn loppuunsaattamiseen. Ohjeet olivat edelleen hankalat ymmärtää (ottaen huomioon, etten ole koskaan tehnyt olohousuja ja leggareita kummempia alaosia), joten päätin soveltaa - ja tässä lopputulos: melko lailla täydellisesti istuvat farkut.


Kaavasta poiketen jätin sekä reisi- että etutaskut ja vetskarin pois ja korvasin etuosan vyötärökaitaleen resorilla.Lisäksi tikkasin punaiset tereet saumakohtiin piristykseksi. Näissä pöksyissä tuli siis koeteltua omaa luovuutta ja uskallusta toimia ilman ohjeita. Ainakin tällä kertaa se kannatti, lopputulos on mielestäni kivempi kuin alkuperäisten housujen malli.

Kuten ehkä huomaatte, ensimmäiset kuvat on otettu vasta yhden päivän käytön jälkeen eli farmarit näyttävät varsin ryppyisiltä.. En ole laiskana myöskään jaksanut käsitellä kuvia, muuten olisi varmaan jäänyt koko postaus tekemättä. Huomaa, ettei näin töiden ohella ja kesäaikaan oikein ehdi bloggaamaan, vaikka mieli tekisikin. Jonkin verran uusia käyttövaatteita on kyllä valmistunut, joten seuraavalla kerralla saatan tehdä pelkän kuvakavalkadin ja jättää sepustuksen vähemmälle.. Näistä farkuista piti kuitenkin saada oma selostuksensa, sen verran suuri riemuvoitto tällaisen ikuisuusprojektin onnistunut valmistuminen on!

Onko teillä paljon keskeneräisiä ompeluksia ja mistä saatte inspiraation niiden valmiiksi saattamiseen (vai saatteko)?!

4 kommenttia:

 1. Wau tosi hienon näköiset farkut! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Pari keskeneräistä löytyy kaapista. Yleensä leikkaan yhden tai kaksi vaatetta kerrallaan ja ompelen seuraavana päivänä. Kaapissa odottavan keskeneräiset ovat sellaisia, että kaava olikin ihan liian leveä ja mietiskelen, että mitä noille tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin pyrin leikkaamaan ja ompelemaan sitten seuraavaksi alta pois, mutta välillä sopivaa hetkeä joutuu odottamaan pitkäänkin. Ja joskus käy niin, ettei malli näytäkään hyvältä tai jotain tarvikkeita puuttuu tai tai.. Nytkin on pari mekkoa odottamassa valmistumistaan sekä yksi pieleen mennyt yöhaalari vaatii totaalisen muodonmuutoksen.

   Poista

Kiitos kommenteista - sana on vapaa!