sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Riemullinen runoratsu

Pitkästä aikaa aihetta bloggaamiseen: ihanasta Selian runoratsujoustiksesta puhvihihainen paita neidille. Ja mikäs sen mukavampi hetki postaukseen kuin Äitienpäivän ilta - onnittelut lienevät paikallaan kaikille meille arjen sankareille! Arkista aherrusta on koko toukokuun alku ollut ainakin täällä ja se näkyy myös ompeluajan vähyytenä: mies on aloittanut kesäkauteen ajoittuvan vuotuisen töurakkansa ja itsekin käyn työharjoittelussa keskimäärin neljänä päivänä viikossa, joten saumuri saa lähinnä pölyttyä omassa nurkassaan.. Yritän kuitenkin pitää blogin pystyssä ainakin toistaiseksi, niin tulee talletettua omia ompeluksia. Kiitos vain kaikille teille, jotka olette jaksaneet ompeluksiani seurata ja kommentoida - palaute piristää aina päivää kummasti!


Kuten moni muukin bloggaaja on todennut, tämä joustofrotee on aivan mahtavaa niin kuosin kuin laadunkin suhteen! Raaskin ostaa tätä vain pienen palasen ajatuksena tehdä tytölle kesäksi t-paita. Kun kangas saapui tajusin sen paksuuden ja totesin haluavani siitä mielummin pitkähihaisen version. Tarkan mittailun ja asettelun seurauksena sain kuin sainkin aikaan pitkähihaisen laittamalla leveät hihansuuresorit, jotka muuten antavat mielestäni kivasti ilmettä puserolle. Tosin oli erittäin lähellä, ettei käynyt köpelösti: koska kangasta oli niukalti, tuli mallista tyköistuva ja ensimmäisellä sovituskerralla aluspaidan kanssa tuntui, ettei puseroa saa edes puettua päälle. Tyttö valitti heti, että kiristää. Olin jo varma, että joudun laittamaan ihanuuden heti kiertoon (ja jään itse ilman uutta paitakangasta, koska se on jo loppuunmyyty), mutta onneksi uusi yritys ilman aluspaitaa toi toivotun lopputuloksen: melko joustamaton paita on aavistuksen hankala pukea, mutta päälle asetuttuaan istuu kuin nakutettu!

Onneksi tyttökin oli ihan tyytyväinen lopputulokseen ja piti paitaa kiltisti päällään melkein koko päivän. Kaavan pohjana siis uusimman Ottobren Hoops-trikooteeppari, leveys koosta 98cm, pituus  koosta 104cm ja on siis juuri sopiva kokoa 92/98 käyttävälle.

5 kommenttia:

 1. On kyllä niin ihana! Nuo puhvihihat on tosi kivat! Ja voij jettä, miten hyvin noi helmet sopii A:lle.

  VastaaPoista
 2. Kaunis paita. Ihana tuo sovituskuva! :)

  VastaaPoista
 3. kiva paita! noi puhvihihat on kyllä tosi kivat kankaaseen. välillä joutuu tosiaan olemaan luova, kun kangasta on rajattu määrä. olet taitava :)
  ihailen täällä. itse palkitsin itseäni ja ostin saumurin myös, jolla olen vasta vähän päässyt harjoittelemaan. ilmeisesti noi ottobren-kaavat on suositeltavia? mulla on vähän ongelmana, että en tee kaavojen mukaan vaan päästäni. lopputulokset on luovia: hyvässä ja pahassa.
  terveiset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea fapifa uudesta saumurista, siitä se lähtee! Ottobren kaavat ovat kyllä pääsääntöisesti hyviä, etenkin uusimmissa malleissa alkaa olla mitoitus kohdallaan (aiemmin kaavat tuppasivat olemaan lyhyitä ja leveitä). Mutta jos osaat kaavoittaa itse, mikäs sen mukavampaa (itse en oikein uskalla ilman kaavoja tehdä mitään)! :)

   Poista

Kiitos kommenteista - sana on vapaa!