sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Rivitalot hupparissa



Edellisen postauksen hyvin onnistuneen maatilahupparin innoittamana päätin tehdä toisen trikoohupparikokeilun. Kankaaksi valikoitui ihana Liandlon rivitalokangas, jonka pariksi sopi hienosti yksivärinen kirkkaanoranssi jersey. Tämänkin hupullisen tunikan kaava muokattu Ottobre 1/2005 nappilistapaidan pohjalta, koko n.98cm. Malli muistuttaa aiempaa selvemmin perinteistä hupparia, koska lisäsin alareunaan suikaleen oranssia trikoota pusakan pitkäikäisyyden takaamiseksi - ja välttääkseni kaksoisneulatikkauksen..

Paidan kaveriksi sopii aiemmin valmistuneet oranssit velourpöksyt ja löytyipä varastoista vielä sävyyn sopivat kam-nepitkin. Tyttö on nyt vallan ihastunut huppuihin ja haluaa pitää hupun tiukasti päässään aina kuin mahdollista. Voi siis olla, että näitä hupullisia trikootunikoja syntyy jatkossakin, sen verran kiva malli tästä on muodostunut! Seuraavaksi kuitenkin teidossa perinteistä t-paitaompelua sekä omalle tytölle että siskonpojille lähestyvää kesää silmällä pitäen. Josko se kadoksissa ollut ompeluintokin alkaisi kevään myötä löytyä..!?

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Eläimellistä menoa

Vauhdilla tuntuvat viikot menevän ja ompeluaika on ollut vähissä. Jotain on kuitenkin valmistunutkin, vaikka blogissa on ollut hiljaista. Tässä pari eläinaiheista paitaa: huppumekko neidille sekä dinosaurusteeppari kummipojalle. Molemmat olivat saajilleen oikein mieluisia, mikä lämmittää kyllä kummasti ompelijan mieltä! =)


Tämän setin pohjana on JNY:n salaisesta paketista kotiutunut maatilatrikoo, johon tyttö tykästyi kovasti. Hupullisen tunikan kaava on oma sekoitus eri Ottobren kaavoista, koko noin 92/98cm. Hihat ovat JNY:n auringonkeltaista jerseytrikoota, jonka sain paikallisilta kangasvaihtareilta. Asun täydentävät tummanvioletit perusleggarit. Kokonaisuudesta tuli tosi kiva, paljon ihanampi kuin uskalsin toivoakaan!


Ja tämän teepparin innoittajana oli vastikään 3 vuotta täyttänyt kummipoika, josta on sukeutunut kova dinofani. Znokin Jurassic-trikoota ei ole tällä hetkellä Suomessa myynnissä, mutta erään turkulaisen kangashamsterin varastoista löytyi onneksi sopiva palanen lahjapaitaan. Kaavana Ottobren More Grey, hihojen tähti-interlock kaverin Michas-paketista ryövättyä.