perjantai 30. maaliskuuta 2012

Vink*vink!

Onpas täällä blogirintamalla ollut aika hiljaista viime aikoina, pahoitteluni. Muutamia uusia juttuja on valmistunut, mutten vain ole ehtinyt niitä postaamaan - jotenkin on ollut kaikenlaista ohjelmaa ja toisaalta en ole iltaisin saanut aikaiseksi. Täytyy myöntää, että ompeluinspiraatiokin on tällä hetkellä vähän hukassa, vaikka ihania kankaita tulee tilailtua ja suunnitelmia niiden käyttämiseksi on kyllä.. Ihme ja kumma, se varsinainen leikkaa-liimaa-askartele -osuus ei vain nyt iske - miksiköhän!? 


Tämä ihanuus on ollut työn alla jo pitkään ja pääsi vihdoin ja viimein käyttöön - sopivasti keväisten kelien alettua! Muru Designin Vink*-neulosta sain hamstrattua Kestovaippainfon kirpputorin kautta ja se on kyllä ihana kangas. Tämä oli toinen hupparini - tai oikeastaan takki, sisällä on vuorena paksuhko fleece ja malli on suunniteltu ulkoilukäyttöön. Kaava on muokattu Ottobre 6/07 Pikku Aaveen fleecetakin pohjalta ja apuna ompelussa käytin hyvää Tosimummon takkiohjetta. Pieniä mutkia tuli matkaan, mutta lopputulos on ilokseni varsin onnistunut - ja se tärkein: tyttökin tykkää!

Hihansuihin laitoin resorin, minkä pitäisi pidentää käyttöikää. Takki on jo nyt käyttökelpoinen, mutta aavistuksen reilu, ehkä lähinnä kokoa 98cm. Menee varmasti vielä syksyllä, ehkä jopa ensi keväänä. Yritän lisäillä jossain vaiheessa sovituskuvaa, kunhan päästään kauniilla ilmalla ulkoilemaan.

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Alaosat ja oloasut

Laitetaanpa tänne välillä tällaisia itselleni valmistuneita perusjuttuja. Ompelen lähinnä lastenvaatteita, mutta helppoja perusvaatteita uskallan tehdä myös aikuisten koossa. Nyt kesää varten aion kyllä kokeilla jotain uutta kaavaa ja tehdä ainakin muutaman tunikan tai t-paidan itselleni! Aikuisten vaatteisiin tarvitaan vaan niin hurjasti kangasta, enkä raaski ostaa mitään kalliimpia trikoita, jollei malli olekaan ihan täydellinen..


Tässä nyt yhdet lökäpökät, jotka tein Jätti-Rätin luumunvioletista trikoosta. Malli on muokattu Suuren Käsityölehden 1/2012 joogahousujen kaavasta sivusaumattomaksi ja lahkeet leikkasin täyspitkiksi. Hauska ja helppo projekti! Alkuperäinen malli on todella löysä, tein kokoa pienemmän kuin normaalisti sekä kavensin lahkeita kaavoja yhdistäessä - silti näistä tuli aivan riittävän rennot. Ja ovat mukavat päällä, tykkään!




Tämän simppelin apilajoustishameen surautin jo viime kesänä, mutta laitetaan nyt siitäkin kuva - kesää ja vihreää nurmea odotellessa..! =)

torstai 15. maaliskuuta 2012

Satumainen kesätunika 1-2-3

Sain kangasvaihdossa palan Nanson "satukaupunki" eli Kannan sola -trikoota jo viime vuoden puolella. Kangas ilmaisi heti halunsa päätyä kesäiseen tunikaan. Ja nyt oli aika ommella se. Kaavaksi olin ajatellut Ottobren (1/09) Kukkopilli-raglantoppia hieman muokattuna, mutta valitettavasti pala oli sen verran nafti, ettei kangas riittänyt ihan niin liehuhelmaiseen ja -hihaiseen malliin. Päädyin lopulta käyttämään mallin pohjana Dreamland-tunikaa (4/11), tosin pääntien toteutin ompelemalla kujan kuminauhalle (framilon-rypytyksen ja kanttauksen sijaan). Hihansuut ja helman huolittelin kolmilankaisella rullapäärmeellä - tulipa vihdoin opeteltua senkin käyttö kunnolla.


Samalla tämä tunika toimii ensimmäisenä osana Kajan maaliskuiseen 1-2-3 haasteeseen, jossa tarkoitus on haastaa itsensä ompelun saralla. Ensin ommellaan jotain tuttua ja itselle helppoa - minun tapauksessani tämä tunika. Toisessa vaiheessa harjoitellaan jotain sellaista, minkä kokee vaikeaksi tai mitä ei ole aiemmin tehnyt. Itse aion treenata vetoketjua ja napinläpiä. Viimeisenä toteutetaan vaate, jonka tekemiseen käytetään toisessa vaiheessa opeteltuja taitoja JA joka sopii yhteen ensimmäisen projektin kanssa. Minulla on kaapissa odottamassa omista farkuista leikatut housukappaleet, joista olisi pitänyt saada aikaan neidille farmarit, mutten vielä ole uskaltanut käydä projektin kimppuun. Nyt on ainakin hyvä syy haastaa itsensä ja oppia uutta - lähtekää tekin mukaan! =)

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Ensimmäinen tunnustus


Kiitos tunnustuksesta, Made for Apes!

Tässä pitäisi siis kertoa seitsemän satunnaista faktaa itsestään:

1. Toivun parhaillaan oksennustaudista - yök!
2. Rakastan hyvää ruokaa ja kaikenlaista herkuttelua.
3. Toivon pääseväni kesällä 5-vuotishäämatkalle.
4. Olen luonteeltani ikuinen opiskelija.
5. Nautin käsillä tekemisestä mutta olen todella huono piirtämään.
6. Olen ollut töissä numerotiedustelussa.
7. Harrastaisin mielelläni liikuntaa, jos vain saisin aikaiseksi...

Sitten tunnustus pitäisi jakaa kymmenelle parhaalle blogille, mutta listaan nyt viisi (koska monta ihanaa blogia on tämän tunnustuksen jo saanut):
Ikuinen vauvakuume
Kissankulma
Väkerryksiä
PamPau
Tassunjälkiä

torstai 8. maaliskuuta 2012

Twinklen Rockefeller Sweater


Joskus valmistuu jotain äidillekin. Tämä ikuisuusprojekti sai alkunsa jo viime talvena - siis yli vuosi sitten. Mutta nyt se on vihdoin ja viimein valmis! Saanko esitellä: Rockefeller Sweater ihanasta Wenlan Chian neulekirjasta Twinkle's big city knits. Kirjassa on upeita, muhkeilla langoilla ja paksuilla puikoilla toteutettavia neuleita. Viimeistään tämän projektin kohdalla tajusin, että paksut puikot ja langat ovat se mun juttu: saan joskus jotain valmiiksikin..! Itselläni neulominen on kausittaista ja moni työ jää alkuinnostuksen jälkeen kesken. Isoilla puikoilla neulottaessa tulee nopeasti valmista - jollei tarvitse esimerkiksi purkaa kaulusta kahteen kertaan, kuten tämän takin kanssa kävi.. Ainoa ongelma on viimeistely: mitä vähemmän ompelemista vaativia saumoja, sen parempi. Tässäkin pyrin saamaan kasaamishommat minimiin neulomalla hihat pyörönä magic loop -tekniikalla. Myös etu- ja takakappaleet neulottiin yhtenäisenä, joten vain hihat piti istuttaa. Hihat pääsivät paikoilleen "jo" pari kuukautta sitten, mutta puiset napit sain hankittua vasta viikko sitten.



Ihanan pehmoinen ja lämmin neule on Araucanian ylellistä luonnonväristä Azapa-lankaa (merinoa, alpakkaa ja silkkiä), jota ostin aikanaan Englannin e-baysta. Mallia muokkasin alkuperäisestä: koska  käyttämäni lanka on Twinklen omaa Soft Chunky -merinoa ohuempaa, neuloin muistaakseni 9-10mm puikoilla (ohjeen 12,5 ja 15 sijaan). Jätin taskut pois ja tein nurjan tilalle sileää neuletta. Lopputulos on siis melko erilainen kuin alkuperäinen malli, mutta kyllä tämä esikuvaansa muistuttaa - ja istuu hyvin! Täytyy sanoa, että olen kyllä aika tyytyväinen itseeni.